RODO Rozporządzenie dotyczące ochrony danych osobowych –

Z dniem 25 maja 2018 r. wchodzi w życie unijne rozporządzenie dotyczące ochrony danych osobowych – Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (określane jako „RODO„).

W związku z tym informujemy o celu i zasadach przetwarzania przez nas danych osobowych oraz o przysługujących Państwu prawach związanych z przetwarzaniem powyższych danych.

Jakie dane wykorzystujemy :

ü  Imię lub pseudonim

ü  Nr telefonu

ü  Adres mailowy

W jakim celu:  w celu realizacji usługi – zapisu na zajęcia

RODO Rozporządzenie dotyczące ochrony danych osobowych –

Informujemy, że:

1.       Administratorem Państwa danych osobowych jest  Szkoła Tańca Expresja, NIP 1180570313 dane kontaktowe : kontakt@szkolatanca-expresja.pl

2.       Przetwarzanie Państwa danych może być uzasadnionych przypadkach :

a.       wykonania umowy, na podstawie art. 6 ust. 1 lit. b Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE („RODO”),

b.       do celów wynikających z prawnie uzasadnionych interesów realizowanych przez administratora lub stronę trzecią, na podstawie art. 6 ust. 1 lit. f RODO, za które administrator uznaje w szczególności:, dochodzenie i obronę przed roszczeniami, zapobieganie oszustwom,

3.       Nie przekazujemy danych innym odbiorcom , nie prowadzimy akcji marketingowych mailingowych

4.       Mają Państwo prawo wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania Państwa danych osobowych gdy przetwarzanie jest niezbędne do pozostałych celów wynikających z prawnie uzasadnionych interesów realizowanych przez administratora, bez wpływu na zgodność z prawem przetwarzania,

5.       Mają Państwo prawo dostępu do treści swoich danych oraz prawo ich sprostowania, usunięcia, ograniczenia przetwarzania, prawo do przeniesienia danych,

6.       Przysługuje Państwu uprawnienie wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,

7.       Okres przechowywania danych – kryterium stanowi złożenie  wniosku o usunięcie w formie  : telefonicznej lub mailowej lub smsem lub zakończenie prowadzenia działalności gospodarczej

8.       Podanie Państwa danych osobowych jest dobrowolne, jednak jest niezbędne do realizacji Państwa uczestnictwa w zajęciach i brak ich podania uniemożliwi uczestnictwo.